Info om laser

Hvis man har haft smerter i mange år eller på anden måde døjet med problemer længe kan det være svært at tro på at der findes en løsning som f.eks. ikke omfatter et dagligt indtag af medicin eller en "kæmpen sig igennem" dagen.


Faktum er at LLLT laser har været anvendt i næsten 30 år til effektiv og hurtigt hjælp mod smerter, inflammation og de deraf følgende problemer.


Behandling med laserlys er overførsel af energi til cellerne. Laserlysets energi trænger igennem huden og igangsætter cellernes funktioner. Derved styrkes immunforsvaret og blodgennemstrømningen. Det faktum at laserlys påvirker kroppens immunforsvar og evne til hurtigere at hele ved sygdom og skader gør, at anvendelsesmulighederne for behandling med laserlys er mange.   


Man kan sige at laserens energi aktiverer cellernes egne reperations funktioner herunder f.eks. de hvide blodceller til at fjerne inflammation i sener, muskler og led.   Da der samtidig sker en forøgelse af gennemstrømningen både af blod og lymfevæsker -  blødgøres selv massive spændinger meget hurtigt og kroppens egen evne til opheling maksimeres.  Vores førstegangsklienter er altid blevet forundret over hvor hurtigt de kunne mærke en opløsning af hårde knuder i musklerne.


Laserbehandling med LLLT laser er modsat andre kendte termiske behandlingsformer som ultralyd, kortbølger, radiobølger, elektroterapi, IR m.fl., direkte overførelse af energi til cellerne.LLLT er godkendt som medicinsk behandlingsmetode.


Laserbehandling er i dag en fuldt ud anerkendt behandlingsform. Bl.a. har Norges sundhedsmyndigheder den 01.07.2001 godkendt brugen af laserbehandling (LLLT) indenfor smerte- og helingsbehandling.


De Amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA har godkendt brugen af laser til bla. smerte- og sårbehandling og de har ligeledes godkendt det til behandling af seneskedehindebetændelse (CTS – Carpal TunnelSyndrome). I EU er laserudstyr, CE-mærket som medicinsk behandlingsudstyr, eks. CE-0123 (TÜV) og dermed generelt godkendt som en medicinsk behandlingsmetode til smerte- og helingsbehandling.


Offentliggørelsen i The Lancet, 2009, om laser til smertebehandlingen af nakkeskader (Neck pain), blev set som et stort skridt frem i mod en fuld anerkendelse af laserlyset positive egenskaber til behandling. Daglig bruger mange læger, dyrlæger, tandlæger og fysioterapeuter og specielt mange alternative behandlere laserlys i deres behandlinger. Det skyldes det faktum, at flere og flere behandlere har indset de mange muligheder, laserlyset har og at der i dag er over 6000 publicerede, videnskabelige undersøgelser og forsøg fra verden der viser, at bestemte bølgelængder og energier, har stor positiv effekt på en række lidelser og behandlingsmetoder.


For over 25 år siden etablerede den danske speciallæge Aage Winther Nielsen ' Laserklinikken' i København som er specialiceret indenfor smertebehandling med laser.   På en række danske sygehuse anvendes LLLT laseren til hurtig og effektiv behandling af sår og inflammationer, ligesom en række klinikker på Sjælland og i Jylland igennem flere år har arbejdet med behandlingen af smerter og inflammationer med LLLT laser.


Samlet set virker laserlyset ved at:


• Celleaktiviteten øges

• Cellernes stofskifte øges

• ATP produktionen øges

• Na-K pumpen normaliseres

• Cellens membranpotentiale normaliseres

• Den lokale koncentration af lymfocytte, leucocytter og makrofager øges kraftigt

• Blodgennemstrømningen øges

• Dannelsen af kollagen øges


Laserlys til smertebehandling er idag en videnskabeligt bevist metode der virker - læs iøvrigt denne artikel fra Videnskab.dk som yderligere information - læs her


Der er også spændende information om laser på denne side    www.easy-laser.dk